perjantai 22. tammikuuta 2016

Hui hai pakkanen kuivattaa

.. täytyy muistaa kosteuttaa! Ajattelin kertoa vähän lyhyesti tällä hetkellä käyttämistäni käsien kosteutustuotteista koska juuri nyt se on erityisen ajankohtainen juttu, pakkanen kun kuivattaa niin ilman kuin ihon ja kynnetkin.

 Rainbow kasvojen kosteuttajatuubin ostin jokin aika sitten ihan siihen mihin se on tarkoitettukin, mutta todettuani sen omalle naamalleni turhan rasvaiseksi tuotteeksi se on päätynyt käsien kosteutus osastolleni. Laitan tätä satunnaisesti illalla käsiini. Humektania käytän koko kroppaani, naamaa myöden, siitä on tullut oikea suosikkituote. Humektan imettyy nopeasti ja oikeasti tuntuu myös kosteuttavan hyvin. Kätevä pumppupullo, aina käsien pesun jälkeen on vaivatonta ottaa vähän kosteutusta (koska onhan se korkin avaaminen ja sulkeminen nyt niin vaivalloista! Jaa miten niin laiskaa?!). Kumpikin tuote on hajusteeton, mikä on omasta mielestäni plussa, taidan olla jonkinmoinen nirso mitä tulee hajusteisiin.

Kun sitten sattuu niin että mieleni jonkinmoista tuoksua halajaa, niin käännyn the Body Shopin body butter-purkin puoleen. Ah, miten syötävän ihana mangon tuoksu! Nimensä mukaisesti tämä tuote on koostumukseltaan kuin kermaista voita, eli niin nenätuntumalta kuin käsituntumaltaankin ihan loistotuote. Olen kohta koko pienen purkin kuluttanut (höh, vastahan sen käsiini sain) joten täytyy piakkoin hommata lisää.

Mansikkainen body cream on tuoksultaan aika paljon teollinen mansikka linjaa. Olen saanut purkin lahjaksi jokin aika sitten, mutta en oikein osaa sanoa siitä mielipidettäni: välillä tykkään sen tuoksusta ja välillä en. Koostumukseltaan paljon vetisempää kuin the body shopin mangoihanuus, mutta imeytyy kyllä hyvin.
 Sitten päästään kynsien täsmätuotteisiin. Alkutalvesta kynteni alkoivat osoittaa liuskoittumisen muodossa kuivumistaan ja alkoi hillitön kynsinauhaöljyn metsästys. Kolusin kaikki lähi prismat, marketit ja apteekit läpi, mutta mistään en löytänyt. Löysin kuitenkin yhden vastaavan tuotteen, nimittäin tuon valkoisen pikkuriikkisen putelin tuossa oikealla. Kyseessä on Maybellinen Dr. Rescue sos Balsam, joka on tarkoitettu kynsinauhojen ja kynsien kosteuttamiseen. Tämä tuoksuu aivan ihanalta, mutta ainakin itselläni kului niin vähillä käyttömäärillä loppuun, etten ole viitsinyt ostaa toista niin paljon kuin tuoksusta ja kosteutuksesta tykkäsinkin.

Lopulta luovutin kauppojen kosmetiikkaosastojen penkomisen ja pistin Cesarshoppiin tilauksen uusista Nailfix merkkisistä kynsinauhaöljyistä tuoksuissa greippi ja purkka. Näitä pyrin käyttämään päivittäin ja olen tykännyt. Näissä on kivat pipetit millä on helppo saada oikea määrä öljyä kynnelle. Kumpikin tuoksuu ihanalta ja olen nähnyt vaikutuksen kyllä myös kynsissä. Tilasin nämä siinä vaiheessa kun kynteni olivat vielä todella lyhyet ja nyt kun olen käyttänyt näitä aktiivisesti ja kynnet ovat kasvaneet sopumittoihin ovat ne todella joustavat ja kestävät. Taisi olla eilen kun pimeässä yritin nykäistä pistoketta pistorasiasta ja fiups ote lipesi ja kynsi otti kunnolla osumaa. Äkkiä valo päälle ja tutkimaan vauriot, mutta ihmetys oli suuri kun kynsi olikin ainoastaan taittunut eikä katkennut saati ollut jäänyt mitään jälkeäkään!
PS. Näin eläintaloudessa nuo kynsinauhaöljyt keräävät mukavasti karvoja itseensä, olen niitä tainnut öljyisin sormin lähmiä. Pikku vikoja. ;)
PSS. (hmm, vaiko pps? Mistä sanoista tuo lyhenne nyt tulikaan?) Nyt kun kynsinauhaöljyn metsästys on ohi niitä ilmaantuu tarjolle joka kulman takaa. Telkassakin mainostavat. Prrrrrr....!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti